tiistai 24. heinäkuuta 2012

Mustikka-ricottapiiras

Hesarissa oli mustikka-ricottatortun ohje joka vaikutti tosi kivalta. Käskin miehen ostaa ricottaa kaupasta, mutta en tajunnut pyytää kahta pakettia, mitä ohje olisi vaatinut. Niinpä jouduin taas soveltamaan. Ohjeen pohjana toimi lopulta Kinuskikissan Mamma Mian marjapiirakka, jossa on käytetty mascarpone-juustoa. Piirakasta tuli mukavan pehmeän makuinen. Pohjan ruisjauho tuo mukavasti suutuntumaa ja täytekään ei ole liian makea. Kannattaa kokeilla!

Mustikka-ricottapiiras


Pohja

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

4 dl mustikoita
250 g ricotta-juustoa
1 muna
0,5 dl sokeria

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota pohjan rasva ja sokeri. Lisää sekaan muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Kippaa mustikat vuokaan. Sekoita keskenään ricotta, muna ja sokeri ja kaada seos mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Tuota ricottajuustotäytettä käytänkin mustikkapiirakassani. Nyt kun olen viljattomalla linjalla, käytän jauhoina joko mantelijauhoja tai semperin jauhoseosta.